Om

For what it’s worth

På bruktmarkedene får ting en sjanse til et forlenget liv. Disse markedene er underholdende møteplasser hvor man kan gå på oppdagelsesferd i smak og kultur. Man kan hengi seg til shopping med god samvittighet i resirkuleringens navn. Skulle man gjøre et feilkjøp, er det bare å selge igjen på neste marked. Vi møtes og stiller oss til skue gjennom tingene vi begjærer og forkaster. I prosjektet stiller vi spørsmålene: Når har en ting verdi? Når mister det sin verdi? Og når blir det søppel?

For what it’s worth… ble først arrangert 31. januar 2010 på Verdensteatret kino i Tromsø, i samarbeid med bruktmarkedet til Grønn Hverdag og som en del av Nordlysfestivalen. I Russland ble tittelen “Вещь в себе” (tingen i seg selv) og fant sted i Onega traktors nedlagte fabrikker i Petrozavodsk 8.-9. juni 2013. Samarbeidspartnere var bruktmarkedet Vintage Shop og eiendomsutvikler Alexandrovsky Zavod. Prosjektet er støttet av Barentssekretariatet, Norsk Kulturråd og Fond for lyd og bilde.

Hege Pålsrud planlegger mer loppis-impro og søker markeder som vil være samarbeidspartnere og kunstnere som vil delta. I resirkuleringens ånd deler hun idéen som “open source” – så la deg inspirere og gi tingene et ekstra liv i rampelyset!

 

Plakat Petro

plakat FWOW 4