Sovjetisk kjole

Selger: Timofei Lavin
–       Dette er kjolen til min mor. Jeg husker ikke den tiden da det var total mangel på ting, men moren min har fortalt at i begynnelsen av 90-årene var butikkhyllene tomme og du var heldig hvis du fikk tak i en fin kjole. En dag hørte hun et rykte om at det var kjoler til salgs i den nærmeste butikken. Hun måtte stå i en lang kø i lunsjpausen, og da kjøpte hun tre like kjoler. En av dem ga hun moren sin i gave, mens de to andre beholdt hun selv. Dette er den siste i ”kolleksjonen”. Sammen med mamma har vi besluttet å selge kjolen, den er umoderne og ubehagelig i bruk. Hjemme går mamma i joggebukser og t-skjorter. Når hun skal ut, tar hun på seg noe fint. Kjolen blir bare liggende i skapet.

Kjøper Ingvill Fossheim:
–       Dette er ikke bare en kjole, den har en historie fra Sovjettiden og er et minne om en fin opplevelse jeg fikk være med på gjennom kunstprosjektet i Tromsø og Russland. Kjolen ble ikke brukt sommeren etter at jeg kjøpte den, den er litt for stor, og jeg vurderte å gi den bort eller sy den om, men har ennå ikke bestemt meg for hvordan. Siden jeg jobber med kostymer, samler jeg på klær med gode fortellinger og som jeg også kan bruke som kostyme. Jeg har arvet klær fra både mor, bestemor og tante som seilte rundt på de syv hav med onkel. Jeg har levd et nomadisk liv og når jeg har på meg klærne jeg har arvet, er noe fra de menneskene med meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *