Kjole med oransje blomster

Selger Nina, 3 år etter at hun solgte kjolen: 
Jeg får helt klump i halsen når jeg ser bildet av kjolen. Den er fra bestemora til eksen min. Hun var ei helt spesiell og fantastisk dame. Jeg vet ikke hvorfor jeg solgte kjolen, jeg angrer faktisk litt. Den ble med på markedet fordi jeg hadde en stor ryddesjau på kostymelagret. Det hadde vært vannlekkasje. Mange av de andre 70-tallskjolene jeg solgte, har jeg selv kjøpt på bruktbutikker i London, uten å ha et personlig forhold til dem. Nå som jeg flytter inn i nye lokaler kan jeg godt trenge kjolen, siden jeg bygger opp kostymelagret med tidsepoker for filmjobbing. Jeg var veldig ambivalent til å selge kjolen, den var en gave. Og man gir jo ikke bort gaver.

Kjøper Siv Bente, 3 år etter hun kjøpte kjolen:
Den er vakker på en måte og stygg på en annen, som jeg liker og som passer min stil. Den har åpen rygg med ei sløyfe nederst. Jeg så for meg hva slags sko jeg ville ha til, hvordan jeg skulle være på håret. Fasongen er helt fantastisk og den satt som smurt på meg, jeg var helt sikker på at jeg kom til å bruke den masse. Tenåringsdattera mi er veldig motebevisst og hun synes jeg har god smak. Det er jeg ganske stolt av. Da jeg kom hjem med denne kjolen sa hun tvert nei: denne kan du ikke gå med mamma! For henne var den ikke stygg-pen, bare stygg. Det ble uaktuelt å bruke den når dattera mi skulle være med, men så brukte jeg den ikke ellers heller. Jeg har tatt den på mange ganger men faktisk aldri brukt den. Den ble liksom ødelagt, det er litt sårt.

NB! I etterkant av intervjuene har Siv gitt kjolen tilbake til Nina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *