Trollmenn

trollmenn3bSelger: Kent-Roger Tangen

Jeg fikk de av pappa for noen år siden. Pappa pleier å reise land og strand rundt på auksjoner og loppemarkeder. De har stått til pynt hele tiden.

Kent-Roger synes det er artigere å drive med vedproduksjon.

 

Kjøper: Robert Åslie

Jeg er trollmann selv. Trøllmann. Nisser og trøllmenn, det kjøper jeg. Jeg syntes de var så fine. Det sto en gutt foran meg, men de der skal jeg ha, sa jeg da. Det begynte med at jeg fikk ei heks av søsknene mine på femtiårsdagen. Etter det vart det bare trøllkjøp. Nå har jeg rundt 100. Jeg kjøper de på loppemarkeder og i bruktbutikker.

– Det er litt av en støvsamler, men det får han ordne selv, sier kona Bjørg.

 

Høner

Selger: Inger-Lise Lunde

Mannen min kjøpte de på auksjon. Jeg er ikke så fascinert av høner, jeg. Jeg elsker gamle ting, men disse ble laget for kanskje ti år siden. Maud-tallerkener synes jeg for eksempel er kjempefine, og de samler jeg på.

 

Kjøper: Ingar Troøyen

Jeg kjøpte herr og fru høne for å ta de med på hytta. Vi har en del høner og pyntegjenstander der. De havner sammen med påskepynten, men blir nok brukt ellers i året, også. De er ikke veldig vakre, men de er kule, og det blir de største hønene vi har på hytta.

Malebok

Selger: Ragna Eriksen

Maleboka ble funnet på låven. Den er gammel og møkkete og barnslig. Jeg tror ikke noen vil ha den.

Kjøper: Inga Blix

Den skal være en coffe-table book. Den er så fin. Jeg synes designen, streken og formspråket er fint. Det er enkelt, samtidig som det er en veldig personlig strek.